29 October 2014

Sisi Gelapku 3: Permulaan dan Pengakhiran





Sisi Gelapku 3: Permulaan dan Pengakhiran


malam itu suasana sedikit dingin. Hujan lebat yang turun sejak petang tadi masih belum reda. Aku mencapai kotak rokok. Sebatang rokok ku keluarkan dari kotak rokok tersebut. Aku bersandar lalu ku nyalakan api lighter membakar hujung rokok.. asap berkepul-kepul keluar dari mulutku.mataku terkebil-kebil memandang skrin monitor di laptopku.

Aku scroll kan kebawah sedikit halaman web yang terpampang di skrin monitorku. Jariku masih tidak biasa mengunakan tetikus. Hampir 6 tahun aku hanya mengunakan touch pad pada laptopku namun sejak minggu lepas, aku terpaksa mengunakan tetikus bagi mengantikan touch pad yang rosak. Rosak akibat tumpahan air minuman dari housemate aku yang bangang serta bodoh berganda-ganda tanpa batasan.

Semuanya terjadi ketika kami ramai-ramai menonton filem Transformer yang terbaru aku donwload, aku lupa tajuk apa tak silap aku transformer yang ke-4 .. salah seorang housemate aku ingin mencapai air kotak laici bersaiz besar yang diletakkan disebelah laptop aku, entah kenapa sifat bodoh dia tu menyebabkan dia hilang kawalan ketika mengankat air kotak tersebut lalu terlepas dan menimpa laptopku. Padahnya hampir 80% keyboard laptop aku tidak berfungsi termasuk touchpad.

Satu demi satu comment ku baca di halaman blog songsang kepunyaanku. Timbul rasa marah dan menyampah dengan comment-comment yang mengesa aku update secepat mungkin blog tersebut..terutama sekali bila aku dah post pasal sisi gelapku 3.. dari marah bertukar menyampah dan akhirnya buatkan aku tension. Ingin saja aku lenyapkan blog ini dari dunia maya ini, tapi tujuanku masih belum tercapai lagi.. razif sudah mengetahui tentang blog ini dan sudah pon membacanya dulu.. cuma yang belum adalah … badrul..

“wei giler, sejak bila aku jadi macam tu? Kau pepandai je ek tulis aku bukan-bukan macam tu ye”kata razif ketika aku berchatting dengan dia di YM satu masa dulu.. eleh mamat ni, kau mana perasan tingkahlaku kau pada aku dulu..
“haha aku tulis apa yang berlaku lah.. kau je yang tak nampak apa yang sebenarnya kau buat padaku”balasku..
“tapi nama ayah aku tu.. orang kenal kot.. ko ni agak2la”katanya
“ramai lagikan yang guna nama tu.. bukan bapak ko sorg jela”jawabku
“sepnjang aku kat sini, kau ada ke jumpa buah hati ko tu?”tanya razif
“sape??”aku mana ada buah hati time tu..hmmm tak kan badrul lak kot
“badrul la sape lagi”berderau darahku..
“tak”
“yeke ni?? boleh caye ke?”tanya razif lagi.. poyola ko ni razif.
“aku tak jumpa dia sejak kita balik kolej balik.. lepas ko berhenti study dan pindah kat sana pon aku tak jumpa dengan dia.”jelasku
“tak kan ko xde cari dia? Mana tau boleh sambung balik kisah epic percintaan ko dan dia..”balas razif.. wah baiknye sindir mamat ni..
“waktu kau dah pindah ke sana, aku ada balik ke melaka dan mencari dia..tapi mak bapak dia cakap sejak badrul kahwin dengan farah, dorang terus pindah.. tak duduk kat melaka lagi.”kataku..
“pindah mana?”
“kedah..”jawabku
“kedah? Wat pe dia pindah sana? Farah tu org kedah ke?”
“tak la, farah tu org melaka gak.. peringit kot tk silap aku”balasku
“habis tu knp dorg pindah ke kedah lak?”tanya razif
“entah la..aku xtau.. mak bapak dia gtau tu je yg dorg dh pindah ke kedah”
“seingat aku dulu,dorg kawen cepat2 pon sebab farah nak smbung belajar kat london kan?”
“iyo”
“waktu farah balik msia ko x cari dia ke?”
“aku tak tau farah balik mlysia bila, pastu aku xtau dia balik terus ke melaka ke atau trus g kedah.. wei dah la wei.. lagipon dia kahwin.. aku tak nak gangu dorg la” balasku yang dah mula rimas dengan pertanyaan razif ni.
“aku tau ko mcm ne, ko masih cintakan dia kan..nak2 bila aku dah ada kat sini, mesti ko rindu dia lebih dari ko rindu kat aku”.. aku tersentap dengan ayat razif ni..
“apa ko merepek ni”
“aku tau la khuzai ko macam ne.. aku kenal ko..”
“ko pergi tinggalkan aku..tp cinta ko masih berbekas kat hati ku”
“fulamak ayat hahaha”..macam babi tau dia ni..aku ngah serius dia leh ketawa lak
“ko sebenarnya tulis kisah cinta kita ni pon sebab badrul kan”..
“maksud ko?”
“kau dah cari bad, tapi tak jumpa.. no contck bad pon ko xde.. sebab tu ko tulis cite ni supaya nanti dia baca pastu dia contack ko kan”..
“eh apa pula.. kalo aku nak contack bad tu aku leh mtk la no dia kat mak bapak dia”
“habis tu knp ko x minta?”
“sebab aku xnakla..”
“ke sebab ko tunggu dia cari ko??”
“hmm ye btul.. ”
“dulu ko yg tolak dia sebb ko pilih aku.. ko fikir dia nak ke lagi cari ko?”
“khuzai, ko yg sepatutnya cari dia.. ”
“dia dah kahwin la.. dah la razif.. benda dah lepas ar..”
“ko kene berusaha skit.. kalo ko btol2 nak kat dia”
“wei aku ckp dia dh kawen la. Aku xnk kaco dia lg”
“up to u la bro”
“knp ko nak sgt aku kembali pd dia?”
“sbb aku nk tebus kesalahan yg aku buat pd ko.. aku tinggalkn ko..”
“p ko akan kembali gak kan nnt?”
“jgn berhenti berharap”
“wahhh ayat jiwangnya!! hahaha”
“hahaha sengal la ko ni..”
“wei open cam zif”
“cam? Nak buat apa?”
“ala mcm biasalah hehehe”
“xnak la aku”
“cepatla syg.. aku dh buka baju dh ni”
“jp aku kunci pintu”


ok tu je yg leh aku kongsi..kalo aku jumpa printscreen chat ym aku dgn dia dulu, aku akan post kat blog ni nnt... tak kan aku nak letak video cam aku dgn razif kat sini lak an..hahaha muntah darah nanti kalo korg tengok hehehe.. ye,aku tulis kisah aku kat blog sebab aku nak cari badrul.. sebenarnya sebelum ni aku ada share cite ni kat satu laman web songsang gak.. tp time tu aku post part by part kat web tu.. tak sangka dapat sambutan lak hahahaha pastu bila laman web tu ditutup,aku buatlah blog aku sendiri dan aku postkan kisah sisi gelapku disini..

kenapa sisi gelapku? Hmm entahla, pada mulanya aku tak tau nak letak tajuk yang sesuai pada cerita itu.. tapi bila difikir kembali, inilah perjalanan hidupku yang penuh dengan kecoveran hahaha ayat cover tu hahaha.. sebab tu la aku guna tajuk sisi gelapku.. ramai yang tanya pasal sis gealpku 3.. even razif pon pernah tanya.. tapi dia suruh sisi gealpku 3 nanti antara aku dan badrul.. tapi malangnya sampai skrg aku x jumpa badrul..

kini sudah pun tahun 2014.. cinta datang dan pergi.. bila igt kata-kata abg feez merangkap abang angkat aku tu, 'dunia plu ni mana ada cinta' .. hmm entahla mungkin btul.. cinta yang ada pon tapi aku x berjaya menjaganya.. cinta yg dtg lepas tu sumenye ntah pape ntah.. cuma skrg ni..

cinta yang ada dihatiku ini harusku jaga supaya mampu kekal sekekalnya cinta razif dan badrul padaku dulu.. bahkan dia sendiri dah mengetahui tentang kewujudan blog aku.. dan dia tak sangka, dia berkapel dgn penulis blog ini hehehe

namun pagi itu merubah segalanya.. demi menjaga keperibadiannya dia memutuskan sesuatu yang agak sukar untuk ku buat.. namun aku terpaksa akur.. sebab itu adalah kehendaknya..









jadi ku sekali lagi meminta maaf.. aku terpaksa tamatkan kisah sisi gelapku 3 buat masa ini.. mungkin satu hari nanti jika umurku panjang dan sidia merelakan hati untuk ku post segala kisah percintaan aku dan dia,aku akan postkan cerita penuh Sisi Gelapku 3..

maaf kepada anda semua.. ye abang janggut ,aku minta maaf sebab harapan ko musnah kini hehehe..

tapi aku akan terus berkarya..




cuma tolonglah paham untuk kerja seni ini adakalanya memakan masa yang lama.. serius kadang2 aku tension dgn comment2 yg tak menyabar ni.. aku boleh je update dan post tiap2 jam, tapi hasilnya macam sampah la nanti.. korang nak ke hadap post2 sampah2?? dah tu bagi la masa.. aku ada life gak.. ada keje gak.. bukannya 24/7 hadap blog ni.. bukannya korg bayar pon nak baca karya2 aku ni.. aku buat blog ni pun buknnya nak famous mcm blogger lain.. ini hobi aku utk menulis je..dan bukan hari2 aku menulis! Aku menulis waktu idea/ilham tu dtg je..

kalo korg x suka..aku x ckp byk ar.. korg dtg pon tdk diundang dan korg nak bla pon aku x halau...