09 May 2015

Akan Datang



kali ini merupakan projek khas aku untuk membuat satu cerpen khas yang sedang ku taip dengan begitu teruja sekali kehkehkehkeh.. ceh syok sendiri lak aku ni.. memandangkan kerja-kerja menaip cerpen dan novel yang aku plan untuk dijual terhenti dalam beberapa minggu ni..sebab aku dah takde idea nak menulis hahahaha.. so aku plan untuk buatkan karya baru aku iaitu, cerpen ini.. ye macam biasa tema cerita ini seram misteri bagai.. aku minat cerita misteri,seram,ganas dan bunuh-bunuh.. tapi ye,ermm bukan produk tempatan.. tempatan punya produk ok..bukan tak ok..cuma tak menepati citarasaku.. bukan nak cakap aku ni bajet2 layan movie mat saleh ke an, tapi drama atau movie tempatan terlalu giler klisenya dan verry the berangan.. hingga buatkan pemikiran rakyatnya pon berangan dan merosakkan kreativiti pemikiran anak muda dan remaja..termasuk aku sendiri pada satu ketika dahulu,kalau korang rasa cerpen atau novel yg aku tulis ni tak banyak beza dengan drama kat tv,itulah antara tempias yang aku kene hehehehe. sebab tu sudah  bertahun aku tidak menonton tv atau movie melayu..


ok, berhenti bercakap pasal itu, berbalik pada cerpen yang bakal menemui korang pada hari jadi aku nanti..yess aku akan post cerpen tersebut pada hari lahir aku nanti.. kalau korang nampak cerpen tu terpost,maknanya itulah hari lahirku..dan bagi sesiapa yang dah tahu bila hari lahir aku tu, korang pasti tau bila cerpen ini bakal terpost..huhuhu..


cerpen khas ini akan ku tulis dengan gabungan watak-watak dari novel dan cerpen yang ada di dalam blog ini..ye, banyak giler watak kan.. tapi aku hanya akan ambil satu atau dua watak dari semua novel dan cerpen yang ada disini.. antaranya:


 BUDAK KILANG


FAIZAL

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
 

AKU KAN ADA


AZMEER

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
JANJIKU UNTUKMU


SYAZWAN
SYAHIR


'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
CASHIER


 REDZWAN

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

DUKUN


FITRI
ZACKRUDDIN

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
 BUAI-BUAI CINTA


HAKIM

'
'
'
'
'
'
'
'
'
URUTAN CINTA


ZARD

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'

SISI GELAPKU 2


RAZIF
KHUZAIRI

'
'
'
'
'
'
'
'
'
'
TENTANG RASA




ZHARIF
SUFIAN(PAAN)


ye, banyak gila watak kan hahahaha.. aku yang ngah menulis pon sedikit pening hehehe.. pape pun aku janjikan yang terbaik buat korang semua.. hope korang semua akan enjoy dengan karya terbaru aku ini.. tak lama je lagi kan disiarkan k..huhu