05 July 2013

Tentang Rasa -part 21-




sedutan dari part 21(tajuk belum decided lagi)



I nampak. Dari dalam kereta lagi you dan Fakhri tidak banyak berbual. Masa makan tadi pun you banyak mendiamkan diri. Apa yang tak kena? Cakaplah pada I” kata Zharif.
“tak ade apela. I letih je”kata Sufian lalu berbaring di atas tilam.
I cuma harap hubungan kita dan Fakhri baik-baik sahaja. Dia dah banyak bantu kita. Tak eloklah kita nak bermasam muka dengan dia. Budi dia pada kita banyak. Tak tahu macam mana nak balas”kata Zharif.
“ye, budi dia pada kita memang banyak dan I tahu macam mana nak balas budi dia”kata Sufian
“macam mana?”tanya Zharif kehairanan.






bro, kau sebenarnya gay juga kan.”pertanyaan Zharif jelas tanpa berkias.
“Paan dah beritahu kau”jawab Fakhri tenang
“aku dah lama dapat rasa yang kau ni gay dan bukan itu sahaja yang Paan beritahu aku”kata Zharif.
Hujan mulai lebat.angin dingin bertiup tanpa henti.
“jadi kau nak buat apa kat aku?”tanya Fakhri.






Langkah Sufian terhenti tiba-tiba. Zharif hairan. Zharif melihat muka Sufian kaku melihat kehadapan. Terlihat ahli keluarga Sufian benar-benar sedang berdiri bertentangannya. Ayah Sufian menarik tangan isterinya, ayah Sufian menukar haluan jalan. Wajah ibu Sufian sedikit sayu dan tersenyum melihat anak bongsunya itu. Abang sulung Sufian hanya tersenyum sinis sambil menjeling ke arah Sufian. Sufian menundukkan mukanya.






you rindukan family you?”tanya Zharif lagi.
I rindukan keluarga I yang dahulu”jawab Sufian.
“benda dah terjadi. Janganlah you nak ingat tragedi itu lagi.”kata Zharif
“ye. Walaupun I dah kehilangan keluarga I, tapi I bersyukur sebab I tak kehilangan you juga”kata Sufian.
Zharif cuba untuk tersenyum.






“aku harap apa yang kau sedang buat sekarang ni adalah perkara yang baik buat kau dan dia”kata Fakhri.
Zharif hanya mendiamkan diri.


~ bakal tersiar nanti ~



bahagian ketiga cerpen Budak duitan sudah lama tersiar di laman facebook..nak baca bolehlah klik kat link ini : budak duitan part3 -FB Page-

3 comments:

  1. Bro, pr de blog bru..tlg ltk dlm bloglist bole? ehehe. Follow skli :D http://lessymuslimlifestory.blogspot.com/

    PS- CEHWHHH.. siap de sedutn mcm drama di tv...FUYOOOOO...TERBaEKKKKKKKKKKKKK!

    ReplyDelete
  2. um... sy ni admin blog http://pandoragaystories.blogspot.com sy ni penulis cerita ehm2 jugak, ada yang lebih erotik dan ada yang lebih romantik, so... kalau tidak keberatan boleh le add kat blog list... :D anyway, nice writing skill :D :D :D

    ReplyDelete